onsdag 18. november 2009

Suzy hjelper deg på kjøkkenet del 2

Velkommen til et nytt inspirerende hjelpeformular om rommet som er i mest endring - kjøkkenet.

I del en tok vi for oss de viktigste prinsippene rundt emnet middag, og avslørte vinneren av topp 3-listen. I denne utgaven skal vi tilnærme oss kjøkkenet fra en litt mer filosofisk vinkel, snakke mer om redskaper, og avsløre nummer 2 av topp3-lista.

For å sparke det hele igang skal jeg presentere noen myter rundt kjøkkenet. For det er nettopp det - type "urban legends" om kjøkkenet som igrunn bare er tull. Ifølge Suzysiden.

URBAN LEGENDS
1. Du må en fjøl til hver mattype( en til fisk, en til fugl, en til grønnskaker osv)
- TULL, du trenger kun 1, og den MÅ være stor, så kan du hakke opp mye forskjellig på en gang.
2. Du trenger en kniv til hver mattype.
- TULL, en stor, en medium og en liten er nok i massevis. Sats heller på god rengjøring
3. Bakterier er ikke bra, gjør alt for å holde dem unna
- TULL. Litt bakterier er bra, slik blir kroppen resistent og vant til litt sinna bakterier, så når du virkelig får i deg noe ille, så takler kroppen det fint.
4. Putt oppvaskbørsten i oppvaskmaskinen annenhver dag
- TULL. Bortkastet tid, en gang imellom er mer en nok

Ble det ikke brått litt enklere å ha det gøy på kjøkkenet? Så lenge man holder det passelig rent og pent og tar en sjau i skaper og skuffer et par ganger i året, så er man home free. Og kan heller bruke tiden på å tilberede mat. Jeg vil gjerne presisere at det faktisk ikke er tull at man må operere med rene kluter. Den er helt jeg med på. En runde med salmiakk først et par timer, så en runde med klorin over natta - og klutene er som nye.

Kjøkkenet er igrunn det rommet i huset som er i mest endring. Det brukes jo nesten konstant har jeg en oppfatning av. Enten lages noe der, det ryddes og vaskes, bestikk flyttes fra skuff til munn til oppvaskmaskin. Matvarer går inn og ut av kjøleskapet, bakteriene vokser for hvert sekund. Kjøkkenet er nesten som en organisme i seg selv. Den kan være til enorm irritasjon. Jeg har en tendens til å rote bort 2 ting på kjøkkenet, og det er faktisk de to tingene som er helt presserende å ha full kontroll på. Det er:
1. Litermålet
2. Saksa

Slik løven er savannens hersker, er litermålet kjøkkenets ukronede konge. For den kan brukes til utrolig mye! Ikke bare kan den måle hva det skal være - til enhver tid, men litermålet har så mange andre talenter, jeg nevner noen:
1. Om alle glassene er skitne eller knust, eller om man er veldig tørst, er litermålet det perfekte vannglass. Om du er syk - bruk litermålet som vannglass så slipper du å hente vann hele tiden.
2. Man kan bruke det til å vanne plantene med
3. Man kan bruke det til blomstervase om man ikke har vase, eller har fått veldig mye blomster
4. Brukes til å hente en kopp mel med - fra naboen
5. Litermålet er den PERFEKTE innflyttingspresang
6. Med en skje til blir litermålet et festlig oppvåkingsinstrument

Nr 2 på topp 3 lista:
DAGENS OMELETT
Så lenge man har egg blir dette knall. 6-8 egg, vann, pisk
Så begynner moroa. Lukk opp kjøleskapet og finn alt godt som er på vei ut på dato eller er åpnet og burde brukes. En halv løk, en halv maisboks, de 2 champinonene som er igjen, et pølsesnabb. Eller sinnsyke ingredienser du lurer litt på om vil være godt i , men ikke vet. Er du veldig i tvil, så bare ta det i litt på siden på panna eller noe. Hakk på den store fjøla di med din medium kniv med god samvittighet. Krydre godt. Spis med brød. Bytt gjerne "DAGENS" ut med et festligere ord. Spiser du bare halve så ta med resten til lunsj på jobben dagen etter. En slager!
FOTO: Kjøkkenets ukronede konge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar