mandag 21. september 2009

Suzy hjelper deg på kjøkkenet del 1

Alle over en viss alder med respekt for seg selv- bare må ha et innlegg om matoppskrifter i sin blogg. Det mener nu jeg. Jeg merker dette engasjerer meg, så dette er herved del 1.

Jeg er en person som i veldig mange år var vant til å lage mat til 2 eller fler. Det har vært en heftig overgang - å prøve å bare lage mat til 1 person. Jeg skal dele med mine kunnskaper her - jeg ville tro dette innlegget passer aldersgruppen 18-27. Poenget med innlegget er å gi tips på billig, god og miljøvennlig matlaging.

ALLER FØRST:
1A. Ikke gidd å følge oppskrifter. Tenk heller hva som kan smake godt sammen, og pass på at alle middager har noe hardt, bløtt, smått, stort, morsomme teksturer osv ved seg slik at det blir en lek for både munn og mage.
1B. Pass på at du har en del råingredienser for hånden til enhver tid
2. Tenk synergieffekter - slik at du ikke trenger en million ingredienser, men kan bruke opp den erteboksen på 3 middager i løpet av uken.
2. Skaff deg en fryser
3. Fryseren MÅ være på kjøkkenet, ellerså mister den all hensikt (Du tror kanskje du gidder å gå i fryseren i kjelleren - men du gjør det ikke) Fryseren blir kun ditt alibi og intet annet om den ikke står på kjøkkenet.
4. Når du åpner kjøkkendøra til middag baserer du dagens måltid på det som er nærmest utløpsdato - IKKE hva du har lyst på. Ta det derfra - det blir en lek
5. Blir det en veldig stor middag: A: inviter en god venn eller B: se punkt 6
6. Rester fra middag: A: varm lunsj til neste dag eller B: Samme middag 2 dager på rad(dette er vågalt og kan resultere i at man blir skikkelig misfornøyd) C: fryses, og tas opp til middag igjen innen 1 måned har gått(ellers vil det bli i fryseren for evig)
7. Vurder å anskaffe hund. De kan hjelpe deg med både samvittighet og middagsrester.

TOPP 3 MIDDAGSLISTEN
1. Fiskeboller i hvit saus med poteter og grønnsaker.
EN SLAGER! Jeg har brukt mye tid på å rose fiskebollemiddagen opp i skyene til alle som gidder å høre. Fiskeboller fra first price er gode og billige, og det blir så mye at du har middag i 4 dager!! Om du koker opp alle poteter, gulrøtter, brokkoli og annet også på forhånd tar det bare sekunder å varme opp middagen de andre dagene. Det er miljøvennlig det!

Resten av listen kommer i del 2... Da avsløres resten av topp 3-listen

1 kommentar: